31st August 2021

TIKTOK & SHOPIFY ORTAKLIĞI

ARKA PLAN:

TikTok, Shopify ile ortaklığını büyüterek satıcıların profillerine Alışveriş sekmeleri eklemelerine ve vitrinler oluşturmalarına imkan veriyor.

AYRINTILAR VE ÇIKARIMLAR:

TikTok ve Shopify arasındaki yeni ortaklık, alıcıların TikTok üzerinden keşfettikleri ürünleri doğrudan uygulamadan satın almalarına imkan verecek. TikTok geçtiğimiz yıl en çok indirilen uygulama oldu ve uygulamayı kullananlar tarafından çok sayıda ‘TikTok’ ürünü ‘keşfedilerek’ tüketicilerden toplu alımlara neden oldu. Cilt bakımından meşhur ‘TikTok taytlarına’ kadar uygulama popüler alışveriş akımlarını etkileme gücüne sahip.

Bu ortaklık, uygulamanın söz konusu unsurundan yararlanarak satıcıların profillerinde alışveriş sekmeleri oluşturmalarına, ürün kataloglarını uygulamayla senkronize etmelerine ve kullanıcıların uygulamada videolarda gördükleri ürünleri satın almaları konusunda onları cezbetmek için mini vitrinler oluşturmalarına olanak tanıyor.

Ortaklık ABD ve BK’de pilot uygulamayla başlayacak ve önümüzdeki haftalarda Kanada’daki satıcılara kadar uzanacak, ardından sonraki aylarda diğer pazarlara doğru büyüyecek. Kylie Jenner bu hizmeti kullanan ilk satıcılardan biri ve kozmetik markası ürünlerini doğrudan TikTok üzerinden satıyor. Diğer satıcılar da programa katılmayı talep edebilirler.

Ayrıca Shopify satıcıları, ürün linklerini TikTok videolarında etiketleme yapmak için kullanabilecek, böylece kullanıcılar etiketlenen ürüne tıklayarak satın alma işlemi için satıcının mağazasına yönlendirilebilecek.

TikTok geçtiğimiz ekim ayında Shopify ile kez ortaklığa giderek Shopify satıcılarınını TikTok reklamlarını Shopify gösterge panelinden oluşturma, yürütme ve optimize hale getirme ve TikTok pikselini kullanma imkanı sağladı.

Bu yeni ortaklığın büyümesi işi ileriye taşıyarak TikTok uygulamasındaki e-ticaret fırsatlarını büyütüyor.

TikTok Global İş Çözümleri Başkanı Blake Chandlee: “TikTok, içerik ve ticaretin merkezine benzersiz şekilde yerleştiriliyor ve bu yeni çözümler, her büyüklükten işletmenin tüketicileri doğrudan dijital satın alma noktasına yönlendirecek ve merak uyandıracak içerikler oluşturmasını iyice kolaylaştırıyor.”

Ayrıca Facebook bu hafta Instagram’ın Shop sekmesindeki reklamların başarıyla test edildikten sonra kullanıma hazır olacağını duyurarak markalar ve perakendeciler için alışveriş yapmaya hazır insanlara ulaşmanın yeni bir yolunu sağlıyor; önceden de WhatsApp ve Facebook pazarlarına Mağazalar eklemişti.

ÖZET:

Bu ortaklık, yeni büyüme motorlarına dönüşen küresel dijital platformlarda reklam ve ticareti birleştiren satış hunisinin çöküşünde yeni bir adım. Bu platformlar, ülkelerin vatandaş sayısından daha çok kullanıcıyla insanların hayatını yaşadığı yeni ülkelere dönüştürerek markaların tüketicilere doğrudan ve ölçekli olarak satış yapmaları için yeni yollar sunmaya devam ediyorlar.

DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN:

Adweek / AdAge / TechCrunch

Mindshare Turkiye
    Mindshare Turkiye